Wij, Karin Damhuis en Noël Boes, willen je graag een fijne start geven binnen onze organisatie! Als starterscoaches begeleiden wij starters binnen onze stichting op maat.

Binnen Symbio krijg je als startende leerkracht de kans je te ontwikkelen tot een basisbekwame leerkracht. In deze inductiefase, die 3 jaar duurt, word je begeleid door een starterscoach.

En voor jou als ervaren leerkracht, verzorgen we begeleiding op maat. Samen met jou bepalen we aan welke doelen je wilt gaan werken.

In het begin kom je van alles tegen wat uitdagend kan zijn. Je moet een rooster maken, een klas inrichten. Waar vind je alles in de school? Nieuwe collega’s, methoden, routines die er zijn in de school ga je onderzoeken. En dan start je met je groep. Misschien heb je zelfs wel 2 groepen. Hoe zet je je klassenmanagement neer? Hoe plan en organiseer je je afspraken? Hoe ziet je week eruit? Hoe geef je kwalitatief goede lessen? Effectieve instructie? En dat de gehele dag door?

Allemaal vragen… Hiervoor kun je ook terecht bij je collega’s en natuurlijk bij ons.

We beginnen met een startgesprek waar de directeur ook bij aanwezig is. Vervolgens vindt er  een lesobservatie plaats en van daaruit gaan we de begeleiding afstemmen op de behoefte van de leerkracht. Deze houden we naast de verwachtingen die wij binnen onze stichting hebben van onze leerkrachten. 

Wij organiseren daarnaast 4 keer per jaar een startersbijeenkomst van 1,5 uur. Als startende leerkracht neem je binnen het eerste schooljaar van je aanstelling verplicht deel aan onze startersbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten word je op voor jou relevante thema’s meegenomen en bijgepraat. Alles is bespreekbaar. Ook is er ruimte om van elkaar te leren. Je kunt volop vragen stellen en kennismaken met collega’s van buiten jouw eigen Symbio-school. 

We wensen je veel werkplezier binnen Symbio. 

Samen sterk in ontwikkeling!